Elävän kaupungin ja luonnon puolesta
Ehdolla Oulun kaupunginvaltuustoon numerolla 74

Olen ehdolla kuntavaaleissa kolmannelle valtuustokaudelle sillä haluan olla kehittämässä rakasta kotikaupunkiani Oulua. Haluan olla tekemässä päätöksiä, jotka ovat hyväksi sen kaupunkilaisille ja päätöksiä, joilla varmistetaan kaupungin vetovoima myös tulevaisuudessa. Haluan, että Oulu tavoittelee rohkeasti ilmastoneutraaliutta, mahdollistaa kaupunkiaisille ilmastokestävät valinnat ja vaalii ja ennallistaa ainutlaatusta luontoamme.

Ennakkoäänestys kotimaassa 26.5.-8.6. ja varsinainen vaalipäivä 13.6.

Tule mukaan!

Haluatko tulla mukaan tekemää kampanjaa? Ota yhteyttä minuun tai kampanjapäällikkööni. Olet lämpimästi tervetullut esimerkiksi jakamaan esitteitä kanssani! Kampanjaan voi myös lahjoittaa täällä. Lahjoitustuotot käytetään näkyvyyden hankkimiseen.

Vaaliteemani:

Oulun keskusta on kätevä paikka asioida, kaupunkikuvassa näkyy kerrostunutta historiaa ja siellä on pienen suurkaupungin viihtyisyyttä. Kehittämisen varaa on kuitenkin elävyydessä sekä uuden rakentamisen sopivuudessa vanhaan rakennuskantaan. Haluan myös olla edistämässä yhdenvertaista, suvaitsevaista ja monikulttuurista ilmapiiriä. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on TOIMENPIDE-ehdotukset-_.png
  1. Tuodaan lisää asukkaita keskustaan ja sen lähituntumaan. Täydennysrakentamisessa on Oulussa käyttämätöntä potentiaalia. 
  2. Keskustaan ei tarvita enempää umpinaisia katutason kerroksia tai epäsopusuhtaisia taloja vaan tarvitaan liiketiloja paikallisille yrittäjille sekä kaunista nykyarkkitehtuuria. Kaupunkikuvan tason tulee olla jatkossakin korkea.
  3. Laajennetaan kävelykatualuetta, lisätään joukkoliikenteen rahoitusta ja sujuvuutta, rakennetaan uusia pyöräkatuja ja -kaistoja sekä tuodaan kaupunkipyörät takaisin.
  4. Helpotetaan tapahtumien järjestämistä ja pidetään huolta riittävistä kulttuuri- ja tapahtuma-avustuksista.
  5. Rakennetaan uusi taidemuseo keskustaan ja tehdään siitä upea kohtaamispaikka. Pohjoinen taide ansaitsee näyteikkunansa.

Oululaisille luonto on tärkeä ja rakas. Määrätietoisella otteella Oulusta voidaan tehdä kansainvälisesti tunnettu luontokaupunki. Luonnontilaista metsää ei Oulussa ole enää paljoa jäljellä ja vanhoja metsiä uhkaa jatkuvasti hakkuut. On aika laittaa asiat tärkeysjärjestykseen: luonto on elinehtomme ja sitä tulee suojella. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on TOIMENPIDE-ehdotukset-_.png
  1. Tehdään Sanginjoesta kaupunkilaisten luontohelmi. Oulun seudulle tulee tavoitella omaa kansallispuistoa. Hietasaaren metsien hakkaaminen on lopetettava. Oulun luonnoltaan rikkaat kohteet on myös tunnistettava ja säästettävä. 
  2. Luonto tarvitsee kunnostamista. Turvetuotannosta poistuvia alueita tulee ennallistaa lintukosteikoiksi ja mahdollistamalla vaelluskalojen nousu Oulujokeen Merikoskella. 
  3. Lisätään niittyjä pörriäisille – esimerkiksi päiväkotien pihoilla, toimistojen katoilla ja teiden pientareilla. Kehitetään kaupungille oma niittyseos, jossa suositaan paikallisia luonnonkukkia.
  4. Uhanalaisten eliöiden ja luontotyyppien vaaliminen edellyttää suunnitelmallista otetta. Otetaan ainutlaatuinen lietetatar-kasvi Oulun suiston kehittämisen kärjeksi. Tehdään Oululle ominaisten uhanalaisten lajien ja luontotyyppien vaalimisesta paikallinen ylpeyden aihe. 
  5. Otetaan ihmiset mukaan vauvasta vaariin. Tarjotaan kaupunkilaisille luontoharrastuksia esimerkiksi niittyjen hoidossa tai purojen ja soiden ennallistamisessa. 

Oulussa on tehty hyvinvointipalveluiden uudistamista voimakkaasti viime vuosina kustannusten kasvun hillitsemiseksi. On kuitenkin aika myöntää, että joihinkin palveluihin on panostettu liian vähän. Mielenterveyspalveluiden jonot on kasvaneet viime vuosien aikana aivan liian pitkiksi. Samalla meidän tulisi tehdä arjen asioinnista Oulussa mahdollisimman sujuvaa ja mahdollistaa kaikille kohtuullinen matka luontoon. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on TOIMENPIDE-ehdotukset-_.png
  1. Jokaisella on oltava mahdollisuus mielenterveyspalveluihin. Mielenterveyspalvelu tulee paremmin resursoida vastaamaan tarvetta, jotta hoitoon pääsee nopeasti. 
  2. Terapiaan pitää päästä ilman lääkärin lähetettä tarvittaessa myös anonyymisti. Otetaan käyttöön lyhytterapiapalveluita.
  3. Tutkitusti jo lyhyt lähiluonnossa vietetty aika laskee stressiä. Kaikilta asuinalueilta tulee olla pääsy luontoon kävellen alle vartissa.
  4. Koronalla on ollut merkittäviä vaikutuksia jaksamiseen ja jäljet näkyvät monessa kaupungin henkilöstöryhmässä, mikä voi heijastua hoitamattomana motivaatioon ja työtehoon. Henkilöstöpolitiikassa pitää korostetusti kiinnittää huomiota kuormitusta aiheuttavien tekijöiden vähentämiseen ja turvata kaikille ammattilaisille työrauha. 

Kaupungeilla ja kunnilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa. Noin 80 % päästöistä päätetään kunnissa. Oulussa täytyy alkaa tehdä kunnianhimoista ilmastotyötä. Tavoite hiilineutraaliudesta täytyy olla nykyistä 2040 -vuotta paljon kunniainhimoisempi tai muuten jäämme muiden isojen kaupunkien joukossa yksin saastuttamaan vielä 2030-luvulla. 

  1. Energiantuotannossa on tehtävä suunnitelma turpeesta luopumiseksi. Seuraavat suuret kaukolämpöinvestoinnit tulee tehdä polttoon perustumattomiin teknologioihin, kuten lämpöpumppuihin. Uusien turvesoiden avaaminen on lopetettava. Energiantuotannon päästöjen leikkaaminen on kriittisen tärkeää myös, jotta pientä hiilijalanjälkeä tavoittelevat yritykset voivat sijoittua Ouluun.
  2. Nyt on korkea aika tehdä kaupunkilaisille helpoksi ilmastoystävälliset valinnat. Liikenteessä on priorisoitava aidosti kestäviä kulkumuotoja: joukkoliikennettä, kävelyä ja pyöräilyä. Tarvitsemme enemmän busseja liikkeelle, jotta vähäpäästöinen joukkoliikenne olisi aito vaihtoehto yhä useammalle oululaiselle. Lähijunapilotti tulisi käynnistää mahdollisimman pian. 
  3. Kaupunki tulee rakentaa tiiviinä verkostokaupunkina, jossa palvelut löytyvät läheltä ja riippuvuus omasta autosta vähenee. Uuden rakentamisen pitäisi olla pääasiassa täydennysrakentamista. 
  4. Oulun kaupunki on Suomen suurimpia metsänomistajia. Metsien hiilivarastoa tulee vaalia ja metsienhoidossa huomioida ilmasto sekä puuston että maaperän osalta.
  5. Puuta rakennusmateriaalina pitää lisätä kaupungin omassa rakentamisessa.